Unghane i Römertopf med æble og ingefær

Æbler, æbler, æbler… Masser af æbler så igen i dag står den på mad med æbler.

1 bornholmsk unghane
3 elstar æbler
2 løg
1 hvidløg + 4 fed ekstra
10 cm ingefær
2 jalapeño chili
salt og peber
Maizena

Fjern kernehusene fra alle 3 æbler. Skær 2 af dem i halve og til til side. Det sidste æble skæres i små tern og kommes i en skål.

Hak det ene løg fint og skær det andet i halv. Kom det fint hakkede løg i skålen med æbler og til de to halvdele tilside med de halveæbler.

Hak de 4 fire fed hvidløg og kom op i skålen. Skær det hele hvidløg i halv og stil til side.

Hak den ene chili fint og kom op i skålen og – du har sikkert gættet det – stil den anden chili til side.

Hak ingefæren fint og kom halvdelen i skålen og gem den anden halvdel.

Kom salt og peber i skålen og nu er fyldet færdigt. Kom fyldet i skålen i unghanen og luk med en kødnål.

Kom de halve æbler, løg, hvidløg, chilien og det hakkede hvidløg i bunden af Römertopfen. Hvis der er noget fyld til overs kommes dette også i.

Stil unghanen ovenpå og krydr den grundigt med salt og peber. Kom låget på og stil det hele i en kold ovn.

Tænd ovnen på 200 grader og giv retten 2 timer.

Når unghanen er færdig tages den ud og stilles til side så den kan stå og hvile i 10min. Mens den hviler sies saften fra fyldet og koges op. Jævnes evt. med lidt maizena og det hele er klar til at blive serveret.

Velbekomme

Efterlad gerne en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.